Halloween и разни други

Постинга ще бъде разхвърлян.

Днес е Празника на Вси Светии . По тукашному – Halloween. Децата ходят по къщите облечени в страшни дрехи и получават сладки. И аз искам така. Жорко стана на три седмици. Новите му снимки чакат да бъдат качени в Галерията. Всъщност не е толкова страшно, да си родител както си мислех в началото. Но продължителното реване на бебо уморява. Моята двуседмична отпуска свърши. Таня взима повечето нощни смени за кърмене. Аз само помагам с памперсите. Не мога да кърмя бебо – млякото така и не ми идва. Таня дава и заради двама ни. Бебо се храни на два часа, понякога – на три. Къпем го всяка вечер към осем часа. Започва да му харесва. Като не плача е много миличък. Когато плаче, пак си е миличък, ама по-трудно се разбира. Смяната на памперсите също не е толкова плашещо, колкото в първите дни – става рутина. Памперсите са скъпи. Доста! Жорко расте с часове. Дрехите започват да му отесняват бързо. Не иска да пие вода. Не иска да пие мляко от бутилка. Предпочита естествената кърма. Предполагам е заради опаковката. Кърмата няма нужда да се топли допълнително. Бабите и дядовците напират да идват. Трябва да се уреждат документи. Бебо вече е регистриран в лондоските регистри. В същата сграда където са регистрирани няколко местни телевизионни величия. Също и основателя на голямата хранителна верига Tesco. И Джак Изкормвача. Имаме си нова придобивка – Sony DVD203E camcorder. Пише директно върху мини DVD-та. Софтуера му е калпав. Забива компютъра. Читави програми за правене на DVD-та също още не съм намерил. Хубаво ще да са под Линукс. Инсталирах си новото Kubuntu. На лаптопа. Тръгна почти идеално. Не искаше драйвери. Разпозна всичко, даже и wireless връзката. Работи почти перфектно. Почти. Отне ми 30 мин да се инсталира. За да стане перфектно ще ми отнеме още толкова… надявам се. Уиндовс-а показа сини екрани. Заради софтуера на камкордер-а. Направих първото DVD. Не се получи добре. И не е с DVD качество. Sony правят ужасен софтуер. Хардуера им е малко дървен. Дизайна е отличен. Поддръжка нямат. На работа се превръщам в книжен плъх. Време за програмиране нямам. За блога – също. Таня се сърди че намирам време да си чета пощата. Тя казва, че няма и толкова. Сърди се, че прекарвам 20-те свободни минути в нет-а вместо с нея. Избираме снимки да изпращаме до вкъщи. Време е за лягане.

Постинга стана разхвърлян. Знаех си.

5 thoughts on “Halloween и разни други

 1. Говориш точно като баща на 3-седмично бебе :).

  Към третия месец ще си нещо като това:

  Кърма. Памперс. Ако. Таня. Бебо. Плаче. Сън. Ден. Работа. Вкъщи. Бебе. Плаче. Зъби. Никнат. Таня. Уморен. Сън. Сън. Хррр….

 2. Горния коментар ми хареса. И си е точно така. А и точно това си помислих и аз като прочетох постинга. хайде честит първи месец преди 2 дни на бебе Жорко. Пратила сам още една идеия на Таня за водичката на майла й. Целувки!
  Денис вече пие чиста водичка и аз сам радостна, че вече успяхме.

 3. пффт. да си му мислил преди това. аз ще чакам докато оправят бъговете покрай технологиите за клониране.
  Humans are weak. All your base belong to us!

 4. Говорех за Сони и Кубунту-то. От другите неща не разбирам. Бебета и прочее…

 5. @Дончо
  Не ме стряскай така бе, човек. Аз устисквам все още само защото ме държи надеждата, че нещата са такива само в началото 😉

  @Фани и Деси
  Жорко още не иска да пие вода. Не знам дали съветите ще помогнат, но освен гърдите на мама нищо друго не признава. Мда… разбирам го напълно!

  @Stoma

  От другите неща не разбирам. Бебета и прочее…

  Няма страшно, като му дойде времето ще изкараш един експресен курс при моя милост. Няма да ти взема скъпо 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.