Корпоративно прераждане

“Успехът не идва сам при теб… ти трябва да отидеш при него”.
Марва Колинс, Американска учителка

От полунощ Ройтерс официално престана да съществува като самостоятелна компания. От днес нататък компанията ще продължи като обединение на две могъщи финансови корпорации – канадската Томсън Корпорейшън и Ройтерс Груп. Новата компания носи името Томсън Ройтерс Корпорейшън и има амбициите да стане световен лидер по снабдяването на информация за професионалистите от всякакви браншове – от финансовите институции, инвестиционни банки и кредитни организации през телевизионните и интернет агенции до правни и научни-изследователски центрове.

Томсън Ройтерс запазва основните ценности на Ройтерс благодарение на които компанията става синоним на точните и безпристастни новини. В настоящия век, когато изобилието от информация е нещо нормално, малко са източниците които се цитират с толкова доверие както новините от “Агенция Ройтерс”. Така наречените “Принципи на доверие” създадени и утвърдени от Ройтерс включват следното:

  • Ройтерс не бива да става зависима или да попада в ръцете на една единствена група от интереси.
  • Цялостта, независимостта и безпристрастността на компанията не трябва да бъдат нарушавани.
  • Ройтерс предлага надеждна и безпристрастна информация на всички към които компанията има или би могла да има договорни задължения.
  • Ройтерс уважава всички заинтересовани страни без да отдава предпочитание някоя от тях.
  • Компанията не ще жали сили за да разширява и адаптира своите услуги и продукти, за да просперира и утвърждава своята лидерска позиция като снабдител на световни новини и бизнес информация.

Малко хора знаят, но e факт че по-голямата част от бизнеса на Ройтерс не са телевизионните и вестникарски новини, а именно бизнес информацията. Компанията има връзки със всички световни борси и една от първите в обработката и предаването на борсовата информация до най-отдалечените крайчета на света. Наистина се изисква много труд и усилия за да станеш сред първите в тази толкова оспорване и конкурента среда. А още по-трудно е да задържиш тази позиция. Имайки привилегията да бъда свидетел на трансформациите в Ройтерс и развитието и през последните години, съм твърдо убеден в успеха компанията. Всички които работиха толкова здраво и упорито за да превърнат Ройтерс и света в по-добро място за живеене го заслужават.

Пожелавам успех на новата компания и нейните служители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.