Време за диалог

Вчера прочетох това от блога на Григор. Замислих се над моята причина да пусна блог. Популярност? Хм, колкото и нескромно да звучи, мисля че достатъчно хора ме познават. А и не държа на количеството на познанствата, по-скоро на качеството им. Самоизява? Не си падам особено по евтините реклами и комплексите в Биг Брадър (в UK ги има предостатъчно и то доста преди бъларското предаване). Мода? Най-мразя израза “сега това е по модата” когато пазарувам. Начин за търсене на сродни души? Виж, това е по-близо до истината. Не можеш да търсиш сродни души, ако първо не разкриеш своята. Търсене на път към себе си? И това не е далеч към истината, макар че ако беше съвсем вярно надали ще тръгна да го правя публично (виж бележката за Биг Брадър). Може би в края на краищата има по малко от всичко. Но всъщност истинската причина е … носталгията. Радикалната смяна на дома, обстановката, загубата на семействата и приятелите – всичко това, което е част от мен и което се изтръгна със заминаването от България…. Тази липса, която не може да бъде компенсирана от по-високия стандарт и по-доброто заплащане… Връзките, които дълги години са ме държали и помагали да израствам… Това ме накара да потърся по-добър начин за комуникация от обикновения емейл и телефонни разговори. Ровенията ми в Интернет ми разкриха колко много други хора вече използват киберпространството като място за срещи с прятелите, но не само с по няколкото реда по ICQ-то, а с истински, искрени чувства и откровения. Идеята ме грабна и … се роди моя блог. Искаше ми се да кажа “нашия с Таня” обаче тя все още предпочита емейлите. Но никога не е късно и тя да се присъедини към блог-арите 🙂
Единственото, което не успявам до момента да създам е диалога. Блог-ът е повече като монолог, като вестник с тотална еднолична цензура, но моята идея беше да създам място, с което да споделям с хората по начина, по които го правихме наживо. Все още не се получава. Не знам дали и занапред ще се получи. Остава само да се надявам.
До скоро.

7 thoughts on “Време за диалог

 1. Това първото наистина беше самао проба, дали наистина ще се отпечата коментара ми:-) Защото в един друг блог се опитах да напиша нещо, ама ми поискаха да съм регистрирана, че и да си напиша уеб страницата…абе нищо не стана. И сега рекох първо да опитам ще стсане ли и тогава да се хабя да пиша:-)
  Аз сега се мъча да разбера, как да си направя блог, ама нещо не мога да разбера. Или е от възрастта /на 53 съм/:-)), или от лаишкото ми отношение към компютърната премъдрост. Общо взето съм си абсолютна самоучка и все с четене и питане я карам. Та ето реших да попитам и Вас, защото ми харесаха снимките, хареса ми написаното…пък и все от някъде трябва да започна да питам, така че избрах Вас. Не че съм Ви ощастливила де….:-)))

 2. @Slaweya: хубаво си решила да попиташ, но да беше оставила координати как да ти помогнем? По принцип лесно се прави блог, най-лесния начин е да отидеш и да се регистрираш в http://blogspot.com – така ще получиш блог веднага.
  Питай, ако имаш още въпроси!

 3. @Slaveya

  Привет и от мен, макар ио с доста закъснение. Пробата беше успешна 😉 Не се притеснявай да питаш каквото и да е. Повечето ми познати могат да потвърдят, че желяние да обяснявам не ми липсва – даже понякога им идва в повече (Таня си знае най-добре). май е професионална деформация – три години като инструктор не са за подценяване. А относно създаването на блог: Дончо наистина ти е дал вярна насока за най-лесния начин. Вярно е, че малко познаване на английски език не би навредило, но по принцип не е трудно. По-трудното е да не се откажеш да блог-ваш. Или пък да се пристрастиш 🙂 За създаване на блог можеш също да хвърлиш едно око на 360.yahoo.com (ако имаш Yahoo акаунт/поща то можеш да използваш тях за де се регистрираш и да си отвориш Yahoo блог). А по отношение на питането – един мой много уважаван преподавател обичаше да казва: “Който пита е глупав за пет минути. Който не пита – остава глупав за цял живот” 🙂

  @Дончо: Благодаря за линка и за помощта в мое отсъствие (имам си извинителна бележка обаче 😉 )

 4. Само още да добавя, че дамата си е оставила емейл-а и ще се постарая да и изпратя отговор.

 5. @Тоше: Моля. Но сега следва да заявя, че независимо харесва ти или не, всеки има право да оказва помощ на другия в какъвто и да е форум, стига да се съобразява с правилата на този форум :). И понеже ти не си записал в правилата на твоя форум, че ние не може да помагаме в твое отсъствие, аз си позволих да обяснявам вместо тебе. No offence :).
  Сега се сещам, че има и MSN Spaces, който също Славея може да пробва… не е никак лош!

 6. @Дончо,

  Относно правилата си абсолютно прав. Лично аз съм за “отворена” политка във форумите и колкото повече мнения се чуват, толкова по-добре. Убедил съм се, че свободата (не свободията) и автоцензурата постигат повече, отколкото насилствено наложените ограничения. Всъщност ако някой се интересува повече от темата “свобода” (в смисъл “освобождаване”) бих му препоръчал чудесният блог на Йовко, който непрекъснато ме учудва със своята креативност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.